Enthousiasme

Het is woensdag. Mijn vaste werkdag in de boekenwinkel. Aan de toonbank vraagt iemand naar Een soort van liefde van de Pools-Belgische filosofe Alicja Gescinska. Een recent verschenen roman over een moeilijke liefde tussen vader en dochter en een onverhoedse liefde tussen een professor en een studente.

“Een fenomenaal boek,” zegt de klant. Hij kent het en wil het nu aan iemand cadeau doen. Door zijn enthousiaste manier van vertellen, krijg ik meteen zin het ook te gaan lezen. Een collega stelt voor zijn bevindingen op een speciale wikkel te schrijven. Een leuke manier om een boek te voorzien van een persoonlijke recensie.

Als medewerkers doen we dit regelmatig. Voor zover ik weet, hebben we het nooit eerder aan een klant gevraagd. De man voldoet graag aan het verzoek. Terwijl ik in de veronderstelling ben dat hij ergens in de winkel zit te schrijven, blijkt hij opeens te zijn verdwenen. Vreemd. Zou hij toch koudwatervrees hebben gekregen?

Later op de middag zie ik hem weer binnenlopen. Met een keurig beschreven boekwikkel. Kennelijk is hij er thuis eens rustig voor gaan zitten. Hij heeft er echt werk van gemaakt. Zijn bevlogenheid en toewijding treffen me.

Het is fijn als je klanten blij kunt maken met een mooi boek. Om zelf te lezen of om weg te geven. Mensen die mij ook ‘aansteken’ versterken dit gevoel. Wederzijds enthousiasme geeft de liefde voor lezen extra glans.

Reageren op ENTHOUSIASME?  Stuur dan een berichtje naar
monique@krachtverhalen.nl

Boekwikkel

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.