FC ZZP

Woensdag 1 februari. Om 9.00 uur gaat de telefoon. Loyda van der Vlist van The Write Place aan de lijn. Of ik zin en tijd heb om diezelfde middag mee te doen aan opnames voor FC ZZP. Een nieuw programma op RTL 7, bedacht en gepresenteerd door Wilfred Genee. Bedoeld als informatief en onderhoudend ‘cross media plaform’ voor en door zelfstandigen zonder personeel. Genee beschouwt zijn collega-ondernemers als ’topsporters in het grootste team van Nederland’. Als zzp’er moet je niet alleen goed zijn in je werk, maar ook alle andere facetten van het ondernemerschap beheersen. Met dit programma kun je elkaar helpen. Een mooi uitgangspunt.

Loyda is door freelance.nl uitgenodigd om als opdrachtgever een pitch tussen twee opdrachtnemers te beoordelen. Het gaat om de eindredactie van een onderwijsrapport. Ik heb op deze opdracht gereageerd en inmiddels een plezierig mailcontact met Loyda opgebouwd. Nu blijkt ze Ellen Stok van Tekstbureau Puntig en mij, uit 40 reacties, te hebben gekozen om op tv de strijd aan te gaan.

Doen, is mijn eerste gedachte. Er is ook weinig tijd om na te denken. Want ik heb slechts een paar uur om een pitch voor te bereiden, een afspraak af te zeggen, me in een passende outfit te hijsen en naar Spaces in Amsterdam te rijden. Onder de douche besluit ik mijn 1-minuut-presentatie te richten op de liefde voor persoonlijke verhalen. Dat ondernemers en particulieren blij worden van een helder verhaal over hun drijfveren, over waar ze voor staan. Zodat ze hun klanten en lezers kunnen overtuigen, boeien en raken. Met KRACHTVERHALEN kom je tot de kern van de boodschap. Misschien niet dé invalshoek om die onderwijsrapportklus (redigeren op de vierkante millimeter) binnen te halen, maar wel wat ik wil uitdragen.

De opname van FC ZZP is een onvergetelijke ervaring. Wat een energie en plezier die middag. En weer een wijze les. Niet teveel denken, maar gewoon doen.

Nieuwsgierig geworden naar mijn mijn pitch? Kijk dan op:
FC ZZP 19 februari (aflevering 4). Iedere zondag om 12.20 uur op RTL 7.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op FC ZZP

  1. Wat ontzettend stoer van je Monique!

  2. Jacqueline schreef:

    Wat een krachtige presentatie van jezelf en Krachtverhalen bij FZ zzp. Moedig hoor, het gaat je vast andere opdrachten opleveren Monique !
    groet Jacq

Reacties zijn gesloten.