Focus

In de kerstperiode keek ik naar de docu De Kracht van de stilte. Hierin kwam onder andere Miek Pot aan het woord. Zij bracht twaalf jaar door in een kluizenaarsklooster. Sinds haar uittreden, draagt zij de gevonden wijsheid over op anderen door middel van trainingen en lezingen. Ook schreef ze een aantal boeken.

Naast stilte heeft ze het vaak over focus. Een middelpunt, een concentratiepunt, een symbool, een visualisatie. Daar waar je aandacht naar toegaat en je krachten samenkomen. Hierdoor ondervind je rust. Lichaam, ziel en geest worden één. Zonder focus wordt een mens een ongeleid projectiel. Ben je ‘m even kwijt? Dont’t worry, hij dient zich vanzelf weer aan.

Gelukkig. Ik barst namelijk al een tijd van de ideeën en tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik nergens echt toe kom. Boeken die ik wil lezen, films die ik wil zien, mensen die ik wil spreken, dingen die ik wil doen. Zoals iedere maand een nieuwe blogpost schrijven voor een vaste lezersschare. De vorige is verdorie bijna een jaar oud.

Eén ding is zeker. Meditatie in de vroege ochtend en een dagelijks potje freewriting brengen mij dichter bij mijn focus: plezier en ontspanning aan schrijven beleven. Zowel door het zelf te doen als anderen er blij mee te maken. In mijn workshops laat ik jong en oud ervaren hoe leuk schrijven kan zijn. Kunst is de woorden spontaan te laten opborrelen en op papier te vangen. Zo kom je (weer) op eigen taal.

2015 is goed begonnen. Waar ligt jouw focus dit jaar?

Een berichtje met JA naar monique@krachtverhalen.nl en je ontvangt iedere maand een (gratis) krachtverhaal in je mailbox.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.