Home is waar de Harmonielaan is

Jaren geleden fietsten Jan en ik wel eens door de Harmonielaan en droomden ervan hier ooit te mogen wonen. Een rustige straat, mooie jaren-30 huizen, een idyllisch pleintje, veel groen en ruimte. Eind 2009 is de tijd rijp om onze droom te verwezenlijken en sinds voorjaar 2010 is nummer 7 onze nieuwe stek. Het huis met de rode kozijnen. Al vanaf het moment dat we aan het klussen slaan, voelen we ons zeer welkom. Buren informeren belangstellend naar onze vorderingen en we krijgen zelfs een appeltaart die we tussen al het stof verorberen. Eenmaal verhuisd loop ik een stukje met een buurvrouw op. Ze vraagt hoe het ons bevalt. Ik zeg dat het iedere ochtend als ik wakker word net lijkt of ik jarig ben en een cadeau heb gekregen. Waarop zij zegt ‘dat voelt na 23 jaar nog steeds zo’.
Inmiddels hebben we alle seizoenen al een keer beleefd, maar je hoort er natuurlijk pas echt bij als je een straatfeest meemaakt. Zaterdag 27 augustus 2011 is het eindelijk zover. Na veel ‘stille’ hints dat het toch eigenlijk wel de bedoeling is dat nieuwkomers dit organiseren. Natuurlijk zijn we niet te beroerd een handje te helpen. Vanaf 14.00 uur ’s middags gonst het van de bedrijvigheid op het pleintje. Tenten worden opgezet, verlichting aangesloten, drankbuffet gevuld, statafels van hapjes voorzien. Er is zelfs een heuse smoker aanwezig om aan de barbecue extra geur en smaak te geven. Ook aan de kinderen is gedacht. Een enorm springkussen om te buitelen en tussen twee bomen een kabelbaan voor een spannende glijvlucht.
Tegen vijven komen buurtgenoten van de Harmonielaan, de Oirschotlaan en de Kroostweg het plein op. Ruim 40 volwassenen en bijna 30 kinderen. Een mooie gelegenheid om meer mensen uit de straat te leren kennen.
Eerst een stukje geschiedenis. Een mevrouw van Gilde Zeist weet onder andere te vertellen dat de straatnaam in 1932 door gemeenteambtenaren is bedacht. Als eerbetoon aan de harmonie die in die tijd 50 jaar bestaat. Leuk om te weten. Dan is er voor de volwassenen een speurtocht. Vanwege de regen wordt deze ter plekke ingevuld. Vragen over specifieke huizen en plekken in de buurt, aan de hand van foto’s. Ons huis staat er ook tussen. Hoe de kinderen heten die op nummer 7 wonen. Een ludieke manier om het gezelschap te mixen.
Nadat de kinderen pannenkoeken hebben gegeten, storten de volwassenen zich op de barbecue. Als dessert is er een taartenbuffet. Zowel een lust voor het oog als voor de mond. Ter afsluiting van het eten kan iedereen een overheerlijke espresso of cappucino aan de mobiele espressobar halen.
Wat een genoeglijke en sfeervolle avond, de straat doet haar naam eer aan. Een praatje hier, een diepgaander gesprek daar. Na middernacht keren we huiswaarts. Nu zijn we echt ingeburgerd.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Home is waar de Harmonielaan is

  1. Mariƫtte Beuk schreef:

    Wat een leuk verhaal en wat een mooie overzichtelijke website. Heel veel succes met de business!

  2. Marith schreef:

    Ik ben marith van 10 en ik heb ook mee gedaan aan de schrijfworkshop.
    Ik vond het heel gezellig en ik ga nu zeker meer met schrijven doen.
    Als er nog een workshop komt, doe ik er zeker weer aan mee.

Reacties zijn gesloten.