Sisters in spirit

Gisterenavond kwamen de spirit sisters bijeen. Een groep van zeven vrouwen, in leeftijd variërend van eind 30 tot begin 70. Denk dat we nu zo’n zeven jaar bestaan. Ik weet niet wie de naam ooit heeft bedacht, maar opeens was ie er en hij past als een maatjas. Zusters zonder bloedband, verbonden door onze spirit. Toch eens even opzoeken in een Engels-Nederlands woordenboek. Geest, kracht, levenslust, energie, moed, vuur, durf, fut, aard, temperament, bezielen, aanmoedigen, opmonteren, aanvuren. Ik word er helemaal blij van, want dat is inderdaad wat we delen en samen doen.
Gemiddeld zien we elkaar eens in de twee maanden, steeds bij een van ons thuis. En dat is altijd weer een feest. We verdiepen ons in een onderwerp, mediteren, praten, luisteren, healen, lachen, huilen, zingen, tekenen, wandelen of kijken een film. Kortom, we wisselen onze levens uit. Hierbij vergeten we ook de inwendige mens niet. Twee keer per jaar koken we voor elkaar en genieten we van samen eten en drinken. Dan wordt naast voedsel voor de geest, de honger gestild en de dorst gelaafd.
Of altijd alles pais en vree is? Natuurlijk niet, we zijn net een echte familie. Maar we gunnen elkaar het beste, dat bleek gisteren wel weer. Nel heeft een bijzondere opdracht voor ons. Van iedere sister een kwaliteit benoemen en opschrijven. Uiteindelijk krijgt iedereen zes briefjes met gaven die de anderen in jou zien en ervaren. Deze nemen we in stilte tot ons. Daarna lezen we de complimenten hardop voor en brengen onder woorden wat dit met ons doet. Creatieve energie gonst door de ruimte.
Van dit samenzijn gaat een ongelooflijke kracht en koestering uit. Lieve Jacqueline, Itie, Susanne, Ria, Hilde en Nel, jullie zijn me dierbaar. Dat we het leven nog lang samen mogen vieren.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.